torstaina, lokakuuta 02, 2008

Seventh Wonder - Mercy Falls [2008]

01. A New Beginning
02. There And Back
03. Welcome To Mercy Falls
04. Unbreakable
05. Tears For A Father
06. A Day Away
07. Tears For A Son
08. Paradise
09. Fall In Line
10. Break The Silence
11. Hide And Seek
12. Destiny Calls
13. One Last Goodbye
14. Back In Time
15. The Black Parade

Vapise Dream Theater.
Olet painitermein sillassa. Naapuristamme Ruotsista nimittäin ponnistaa sen verran tiukka ja huikean soittotaitoinen progemetallipoppoo, että DT:n valtikka alallaan horjuu ja pahemman kerran.
Seventh Wonder tarjoilee teemalevyllisen murakkaa korvakarkkia nimellä Mercy Falls ja jo vain tipahtaa vähänkään kyseistä genreä diggaavalle.
Progressiivinen metalli mielletään yleensä ylettömän pitkien biisien sävyttämäksi hillittömäksi soitinrunkkailuksi, mutta nämä Ruotsin kaverit ovat tyystin toista maata. Löytyy toki tältäkin rieskalta biiseiltä pituutta, mutta sitä kuuluisaa ideaakin löytyy pilvin pimein biiseistä ja tätähän haluaa vain lisää ja lisää!
Lyhyesti sanottuna kaikki on kohdallaan. Aivan julmetun hurja taso soitossa, upeaääninen laulaja, hienot melodiat, kipeästi osuvat teema-albumin lyriikat, ja ennenkaikkea se mieletön yhteensoittamisen draivi, mikä todellakin pitää mielenkiinnon yllä.
Albumin hienoja biisejä on hyödytöntä niputtaa järjestykseen, koska käytännössä näissä teemalevyissä kaikki biisit nivoutuvat jotenkin toisiinsa. Yhteenvetona kerron, että näin hienoa progemetallilevyä en ole kuullut sitten jo mainitun Dream Theaterin Images And Wordsin vuodelta 1992 ja se on paljon sanottu se.
Turha kai tässä on enempiä "läyhätä" eli hankkikaa ihmeessä tämä jostain, mikäli yhtään genre kiinnostaa ja kuunnelkaa muuan kerta läpi. Noin kolmannen kuuntelun jälkeen rupeaa lätty teemoineen avautumaan kunnolla ja sen jälkeen se onkin menoa.
Allekirjoittanut kiittää ja kumartaa (and a big bow for band's bassist; you're not from this world).
Pisteet moisen hypetyksen jälkeen varmaan jo arvaakin..

http://www.seventhwonder.nu/

http://www.myspace.com/officialsw


http://www.youtube.com/watch?v=m0wzBCp8VHY

5/5


Ei kommentteja: